Selamat Datang....

Assalamualaikum & Salam Satu Malaysia...
Selamat Datang & Terima Kasih diucapkan kepada pembaca yang sudi singgah ke ~Taman Persinggahan Kayangan~ yang serba kekurangan ini..
Segala komen yang membina untuk kebaikan adalah amat dialukan dan tutur kata yang sopan amatlah dihargai.

Di blog ini juga ada juga terselit kisah mengenai perjalanan kehidupan masa lampau dan permulaan perjalanan hidup Minah Bunga sebagai ibu tunggal sehingga sekarang setelah selamat di ijab kabulkan menjadi suri hati suami tercinta.
Segala kisah yang telah
di paparkan bukanlah bertujuan untuk mengaibkan mana-mana pihak atau membuka pekung didada tetapi hasil karya itu hanyalah sekadar untuk hiburan dan pengajaran melalui pengalaman Minah Bunga untuk dikongsi bersama pembaca.
Diharap pembaca terhibur dengan penulisan yang lahir setelah sekian lama terbuku dihati..

Bagi yang meluat dan bosan untuk membaca,digalakkan untuk tidak meneruskan bacaan yer...:)
Sekian Terima Kasih..

Tuesday, 10 April 2012

Bila Rindu....

Dikeheningan malam,
Termenungku berseorang...
Tak lena mata dipejam
Terdengar suara terngiang
Suara merdu yg di sayang
Bagai kau didepan mata
Ku capai tapi tak kena.....
Sukarnya memendam rasa
Ingin ku luahkan kata.............

Bila rindu,terkenang mu siang terasa sayu

Syahdunya jiwaku bila malam,makin kelam
Jauh terbang diriku melayang
Aku rindu,sentuhan mu ku rasa sayu
Inginkan jiwamu selubungi,jiwa ini,bawa ku dlm pelangi
Melepasi segala hati ini

Jauh angan ku lena,ku rasa kita bersama,kau bawaku ke sana

Ke alam kisah yg lama,kenangan di dlm jiwa..
Bila tersedar semula,disisiku kau tiada
Sukarnya ku pendam rasa,ingin ku luahkan semua ooooouuu

Bila rindu,terkenang mu siang terasa sayu

Syahdunya jiwaku bila malam,makin kelam
Jauh terbang diriku melayang
Aku rindu,sentuhan mu ku terasa sayu
Inginkan jiwamu selubungi,jiwa ini,bawa ku dlm pelangi
Melepasi segala hati ini

Sesunguhnya kita mestilah

Wujudkan sefahaman dan hormatmu
Hormati,ikhlas,kasih,
-------------------
Makin tak ada,bertemu semula

Awan yg mencas semesta

Menyampaikan pesan kesunyian kanda sendiri
Kesepian yg menyelubungi hari hari ku
Disajikan doa2 ku kerana rindu
Yg menanti kau dtg dan pergi seperti mimpi2 ku,fantasiku,
Bukan dongeng lagi sayup kedengaran
Disisi cuping,disetiap corong,lorong,yg lohong
Benar!ku tak bohong,bila hati menyanyi..
 **************************************************************************************************************
Lagu inilah yang sedang bermain2 dalam hati dan mindaku ketika ini... Memang aku rindukan insan yang pernah hadir secara sepintas lalu dalam hidupku sewaktu meningkat dewasa dulu2...
Masa itu aku masih belum berkahwin. Bagiku,dia insan yang begitu sempurna. Aku benar2 telah jatuh cinta dengan perwatakannya yang sangat matang dan luas pendidikan agama. Aku jatuh cinta kerna aku rasa dia memang berbakat jadi ketua keluarga..Cara dia handle perangai aku yang tak pernah matang,handle perasaan aku time kami gaduh2 manja dulu.. Tak pernah sentuh2 time berjumpa...Bagi aku dulu dialah racun dia lah penawar.Dia jugak laa yg menjadi inspirasi & semangat aku yang pemalas nak turun kerja .. 1st time aku rasa macam tu dulu..
Namun,hatiku hancur..luluh...punah...koyak..rabak..berkecai..(frust giler ler tu..) Apabila ku baru mengetahui bahawa dia berstatuskan suami org....(geram betool eaa!!!) **Tu ler pasal,peramah sangat,padan muka aku...**
Dengan perasaan hampa & ego seorang wanita,aku menerima tawaran untuk berpindah ke bahagian lain dengan muka yang selamba & happy go lucky mcm biasa (walhal dalam hati aku meraung2,nangeess,meronta2 cdey...)
Mcm ni...
                                         
Melihat riak aku yang mcm tiada perasaan,mamat ni p tanya dgn bespren aku & konon nak korek rahsia ati aku ler tu...Nak tanya aku ada perasaan sayang tak kat dia...Nak tau aku jawab apa??... 
" Kau p bagitau mamat tu,ya memang aku sayang kat dia..sayang sgt2 laa..Tapi sebagai kawan ja.." Word yang depan tu betol2 dari ati aku tapi word last tu aku sengaja tipu dia...Biaq dia fikir akulah pempuan yang susah nak cair walaupun aku frust giler time tu..huhuhu...Ego tak aku???
Walaupun pada hakikat sebenarnya yang aku masih tak dapat terima hakikat yang aku ditipu!!! (salah aku jugak yang tak tanya status dia sebenarnya...kan ku cakap dia baik...kan...)
                                          
Then, dengarlah kan yang dia bagitau kawan aku yang dia betul2 syg kat aku & dia sebenarnya tak bahagia ngn bini dia sebab mereka dah lama kawin 10 tahun tapi belum ada zuriat...Masih muda jugak mamat ni...(dasar jantan tak cukup bini sorg kan..ada2 saja alasan nak kawin lain!!!) 
Walaupun aku masih muda time tu, tapi aku pandai jugak fikir...Kalau dia nakkan aku hanya kerna nak dapat zuriat saja,tetiba Tuhan tak izinkan aku ada zuriat dgn dia,tak mustahil jugak dia tinggalkan aku utk cari pempuan lain nak dapatkan zuriat kan??? 
Hurmm... 
Bumi ini bulat..Sekejap kita diatas dan sekejap saja kita akan kembali dibawah...Bukan juga prinsip aku untuk bahagia diatas penderitaan orang lain...Dan aku berjaya kotakan apa yang aku katakan....
Kepada isteri mamat tu,aku mintak maaf kerna terjatuh cinta dengan suamimu 8 tahun dulu & jangan salahkan aku kerna aku tidak mahu & tidak rela merampasnya darimu walaupun mamat tu beria2 membuka jalan nak bagi peluang untuk dirampas...
                                  
Berita terakhir ku dengar sekarang yang dia tengah bahagia bersama anak2 dan isterinya sekarang..Alhamdulillah...Dah ada baby pown kan...Sabar lah ckit kan..Dan aku bersyukur kerna sehingga hari ini aku belum pernah dilabelkan sebagai perampas tegar & perosak rumah tangga orang dari aku anak dara, kembali mendara (eyerr ler tu..dara sangat ler tu kan..hahahahhaaha...) menjadi ibu tunggal & hingga sekarang dah jadi bini orang...
Alhamdulillah...

5 comments:

  1. saya sangat suka dengan syair lagu ini, terima kasih kawan, teruskan berkarya untuk berbagi, jangan lupa mampir juga dan komentar serta folow balik... terima kasih

    ReplyDelete
  2. kenangan lalu mengusik jiwa. hehehe. :')

    ReplyDelete
  3. penyuluh perikanan...thanks ya..nanti saya datang kat blog awak juga...

    eein azryn...tu ler kan..hihii..tetiba jer kenangan lalu terlintas difikiran..hihiihi

    ReplyDelete